четвъртък, 31 юли 2008 г.

Софийските келеши

Скъпи коли, засилена охрана и в компанията на красиви манекенки и фолкпевици. Това представлява животът на наследниците на заможните бизнесмени

Уикенд, 25 юли

Те обикалят елитните заведения в столицата и дразнят обикновените посетители. Тяхното основно занимание е да харчат средно по 2000 лева на вечер за алкохол и традиционно хвърляне на салфетки в чалга клубовете. В сметките им влизат и любимото шампанско „Дом Периньон" за около 500 лева, с което често ухажват дамите в компанията си. Нахаканите синчета предпочитат да пият „Джони" със син или черен етикет и влудяват столичани с поведението си на властелини на нощта. Често покрай гуляите си те организират масови сбивания, за да напомнят за силата и статута си.

Бащите на разглезените богаташчета им осигуряват телохранители от страх да не би да станат жертва на отвличане с цел откуп или да ги пазят от самите тях. По-голямата част от подрастващите обаче ги ползват по-скоро като платена армия. Те са известни с буйния си нрав и неведнъж влизат в спорове с други синове на бизнесмени. Тогава гардовете се изявяват по-скоро като биячи, отколкото като телохранители.

Една от най-изявените нощни птици на София е Жоро Главата, син на покойния сикаджия Стоил Славов. Бизнесменът беше взривен през 2004 г. в асансьор в сградата на СИК. Наследникът му Георги Славов е сред честите посетители в „Син Сити", БИАД и „Най клуб", където няма как да остане незабелязан. Жоро Главата пристига с бяло БМВ Х5 и винаги е придружен от четирима или петима охранители. Популярността на 25-годишния младеж сред ъндърграунд елита на столицата се увеличи, след като

взе участие в масово сбиване

именно в любимото му заведение през 2006, навръх националния празник 6 септември. Тогава охраната на Жоро Главата отказала да остави оръжието си на съхранение, а самият той шамаросал управителя на клуба.

Освен този побой Георги Славов се е забърквал поне в още десетина подобни истории. Това лято сикаджий-ският наследник по традиция е в Слънчев бряг, а гардовете му вече успяха да се сбият в местната чалга „Будоар" с хора от някогашното обкръжение на несебърския милионер Чавдар Александров.

Милионите наследство, два хотела по морето и няколко бензиностанции в актив са превърнали Жоро Главата в един от най-желаните софийски ергени. На неговото внимание дълго време се радваше манекенката Цеци Красимирова, както и доведената дъщеря на медийния експерт Георги Лозанов – Биба.

Често в обкръжението на Георги Славов е синът на представителя на „Лада" за България -Витя. Той също се бе забъркал в криминална история, която го противопостави с Янко Баташки – Лудия.

„Син Сити" е изключително популярно и сред други ВИП синове. Наследникът на строителния бос Георги Георгиев Иван, толкова често посещава заведението, че негови приятели вече се шегуват, че се е превърнал в част от интериора му. Естествено, всяко негово появяване се превръща в истинска атракция. Младежът пристига с „Мерцедес Макларън", чиято приблизителна цена е около 450 хиляди евро, и спира пред входа на клуба. След като е спечелил вниманието на простосмъртните, които чакат на опашка пред заведението, наследникът на строителния бос излиза от возилото и се насочва към ВИП входа. Там вече са се строили в шпалир охранителите му.

Синът на строителния бос е известен с любовта си към колите и е сред най-глезените деца с богати татковци у нас. Бащината обич на Георги Георгиев е толкова силна, че той угажда на всеки автомобилен каприз на Иван. С това се обяснява и фактът, че младият наследник е засичан да бръмчи по софийските улици с различни скъпи возила. Една от последните му придобивки е черно „Ламборджини" на умопомрачителна сума.

С тази си „визия" Иван привлича като магнит красивите манекенки от „Визаж", в чиято компания той често може да бъде засечен в някой столичен нощен клуб. Синът на Георгиев, естествено, се интересува и от попфолк изкушения. Една от последните му връзки бе със секссимвола Галена, преди тя да се залюби с друг млад тузар вафления бос Галин. Нейните колежки Алисия и Емилия също са споделяли компанията на богаташки синчета. Макар и не едновременно, преди да се задомят, двете грации са били

под крилото на Гущеров-младши

Синът на бизнесмена и депутат от БСП Добромир Гущеров се интересува повече от попфолк изпълнителките, отколкото от бизнеса на татко си и от по литиката. Кристиян Гущеров дълго време излизаше с Алисия и дори й бе подарил джип „Мерцедес", естествено, взет от автопарка на баща си. Между двамата обаче настъпи разлъка, след като певицата избра по-красивия, по-кротък и по-известен Валери Божинов. Зарязаният Гущеров-младши дълго време разправяше, че сам изгонил Алисия, тъй като научил нелицеприятни неща за нея.

„Баща ми ме заплаши, че ще ми спре издръжката, ако се виждам с нея", твърдеше милионерският наследник.

След Алисия Кристиян се занимаваше за кратко с Емилия. Накрая 21-годишният богаташ се спря на кака си Малина. Често се стига до комичната ситуация младежът да излиза заедно с Малина и с официалния й любовник - бореца Красимир Кочев.

Разгулният нощен живот Гущеров-младши го направи мишена на престъпници. Преди няколко месеца е било осуетено отвличането на Кристиян. Влиятелно ченге предупредило Добромир Гущеров, че наследникът му е попаднал в списъка на богаташки синчета на известна банда. Младежът е трябвало да бъде похитен, а баща му - изнудван за откуп. Депутатът от БСП назначи солидна охрана на Кристиян. От известно време плътно зад лимузината „Бентли Флаинг Спър", която струва над 400 хил. лева, се движи джип с трима въоръжени гардове. Охранителите

следват Гущеров-младши дори в тоалетната

Всъщност тоалетните на заведенията са любимото място за посещение на столичните келеши. През лятото те са в „командировка" на Слънчев бряг или Лозенец, но дори в жегите малките им нужди не секват. Често пъти младите богаташи посещават вецето по 15-20 пъти на нощ. Влизат в тоалетната по двама-трима, с тях неизменно е и някоя засукана дама. Те обаче не правят секс, а шмъркат кокаин. Някога определяна като дрогата на богатите, днес този наркотик е масово достъпен. Цената от 120 лева на грам не притеснява паралиите.

„На вечер шмъркат по 3-4 грама. Сега качеството на дрогата умишлено е ниско, кокаинът не ги хваща и за да се надрусат, трябва да си купят големи количества. Дори милионерските синчета не смеят да си взимат от шанаджиите, защото и те не са застраховани срещу проблем. Е, на тях няма да им режат ушите, но ще изядат няколко шамара, докато не разкрият кой ги снабдява. Като си поръчат „официален" кокаин и вечерта им стартира с минус 500 лева", разкрива столичен дилър.

Младите купонджии си имат лични дилъри, които им се пишат приятели. Повечето разполагат и с познати в медицинските среди. Не от любов и уважение към лекарското съсловие, а поради простичкия факт, че някой трябва

да подмени теста за наркотици

който заможните родители ежеседмично взимат на децата си.
„От две години ми подменят банката с урина срещу 200 лева на процедура", фука се на всеослушание млад столичен богаташ с черно „Ламборджини".
Баща му е един от босовете на металургичния завод „Кремиковци". Същият младеж има навика, когато се напие и надруса порядъчно, да прави скъпи покупки рано сутринта.

„Веднъж влезе в шоурума на „Камор Ауто" и си поръча чисто ново БМВ. Остави капаро от 2000 лева. След това не се появи, за да си получи колата. В друг случай реши, че ще има къща срещу столичното заведение „Червило". Обади се по телефона на строителната фирма на братовчед си и нареди майсторите да идват с багерите и да започват работа...", раздуват изцепките на младия милионер от компанията му.

Синовете на Киро Японеца - Спартак и Януш, също са сред най-видните почитатели на чалгата. Техните територии са „Най клуб" и „Плаза". Там двамата братя могат да бъдат видени през нощ, но никога не купонясват заедно. Децата на Японеца също не излизат от къщи без солидна охрана и не рядко я ползват като платена армия. Спартак и Януш нееднократно са подхващали скандали в заведения, които прерастват в масови боеве. В такива моменти по-големите удари понасят гардовете на богаташките синчета.

Други двама братя, известни с разгулния си нощен живот, са синовете на газовия крал Сашо Дончев, шеф на „Овергаз". Посетителите на клубовете „Червило" и „Брилянтин" добре познават буйния нрав на по-големия син Даниел. Преди години младежът

разби лъскавото си порше на магистралата

и само провидението го спаси. Наближавайки трийсетте, Даниел Дончев вече е по-улегнал и прави първите си стъпки в семейния бизнес.

Димитър Борисов, племенникът на Бойко Борисов, също се е проявявал в „Червило". Само преди няколко седмици охраната на столичното заведение го изгони заради буйния му нрав. Родственикът на кмета се спречка с друг посетител на заведението и бе „културно" изведен от нощния бар.

Синът на бившия министър на транспорта Вилхем Краус, Антон, е познат като един от най-атрактивните и желани посетители на чалга заведенията. Въпреки че брат му Михаил беше отвлечен и върнат срещу 300 000 евро и с отрязан пръст, Антон не се ползва от услугите на някои телохранител и сам кара ламборджинито си. Щедростта на Тони привлича и много попфолк изпълнителки. Едно от завоеванията му е певицата Кали, но не след дълго любовта им приключи.

Сред ВИП синчетата запазено място има и Иво Тихия, наследник на капитан Разложки от КАТ. Тихия нашумя като част от митничарската банда на Джими и Пурата. За разлика от началниците си Ивайло Разложки предпочиташе да пръска парите от покровителстването на контрабанда по шумен начин. Солидни бакшиши на оркестри, огромни букети с рози на младите „златотърсачки" и странни поръчки като доставки на живи бели зайчета бяха част от нощния лайфстайл на младия митничар.

Миналото лято, когато Иво Тихия бе арестуван в Слънчев бряг, баретите намерили в прословутия му „дълбок джоб" 25 хиляди лева джобни пари. Преди два-три месеца синът на капитан Разложки от КАТ напусна ареста и днес продължава да вилнее в столичния БИАД и по морето...

3 коментара:

Unknown каза...

и ето статия, която дефинира думата ПЪРВЕНЮ във всичките и нюанси.а че съдбата винаги си знае работата се убеждавам за пореден път.скъпи родители,Вие,които сте крали, лъгали и кой знае още колко по-тежки грехове би трябвало да глождят съвестта Ви-ето, че синовете Ви са най-голямото и справедливо наказание,защото колко ли е гадно да гледаш наследника си и да виждаш отрепка? :D :D :D

TONI каза...

И какъв е изводът от статията не разбрах ?
Не, че е идеално лоша, но ми загубихте времето, четейки за тия лекета. Хайде малко по-сериозно пишете. Липсва тежест, текстът е в стил Албена Вулева (Сигнално Жълто). Темата е сериозна, на фона на гладуващите хора в БГ, гореспоменатите лекета заслужават, къде-къде по-сериозно "храна", в противен случах цялата история звучи като реклама.
Поздрави!

TONI каза...

аве какви фолк певици ве?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!